Mainos
Mainos

Amsterdamin kentälle uudet skannerit terroriuhan takia

Schipholin lentokentällä Amsterdamissa pyritään ottamaan turvatarkastuksissa käyttöön nykyistä herkemmät henkilöskannerit, kertovat Hollannin lentokenttäviranomaiset. Taustalla on nigerialaismiehen aiheuttama terroriuhka.

Mies onnistui pääsemään viime viikolla Schipholissa Detroitin koneeseen mukanaan jauhetta ja kemikaaliruisku, jotka oli piilotettu alusvaatteisiin.

Lentokenttää pyörittävän yhtiön mukaan uusista mikroaaltoja hyödyntävistä henkilöskannereista tulee kentällä pakollisia, kunhan niille saadaan hyväksyntä EU:n viranomaisilta. Siinä missä nykyiset skannerit paljastavat vain metalliesineet, uusilla voidaan havaita esimerkiksi epätavallisia esineitä vaatteiden alta.

Uudentyyppiset skannerit ovat olleet testauksessa. Ongelmia on kuitenkin aiheuttanut se, että ne ovat antaneet ihmisvartaloista liiankin tarkkoja, yksityisyyttä loukkaavia tietoja. Kentän edustajan mukaan ongelmat on saatu ratkaistua, ja lupa EU:lta saattaa olla tulossa.

(MTV3 - STT - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme