Mainos
Mainos

Amsterdamin turmakoneessa ei sittenkään suomalaisia

Ulkoministeriö kumoaa tiedon suomalaisesta matkustajasta Amsterdamin turmakoneessa. Hollannin ulkoministeriö on ilmoittanut Suomen ulkoministeriölle, että onnettomuuspaikalta on löydetty suomalainen matkustusasiakirja.

Ulkoministeriö on kuitenkin selvittänyt, että henkilö, jolle tämä kyseessä oleva matkustusasiakirja on myönnetty, ei ole ollut onnettomuuskoneessa vaan on Suomessa ja hänet on tavoitettu.

Ministeriölle ei ole tullut omaisten tiedusteluja suomalaisista, jotka mahdollisesti olisivat olleet osallisina onnettomuudessa.

Aiemmin tänään uutistoimisto AFP kertoi, että koneessa olisi ollut myös yksi suomalainen, joka selvisi hengissä.

Onnettomuudessa kuoli yhdeksän ihmistä. Uutistoimisto AFP:n mukaan heistä viisi oli turkkilaisia ja neljä amerikkalaisia.

Sairaalassa on yhä yli 60 ihmistä.

Turkish Airlinesin Boeing 737-800 -lentokone syöksyi maahan eilen yrittäessään laskeutua Schipolin lentokentälle Amsterdamissa. Onnettomuus tapahtui puolenpäivän aikaan paikallista aikaa.

Kone oli tulossa Istanbulista. Kone pirstoutui kolmeen osaan viidennen kiitotien viereen maahan syöksyessään.

Hollantilaisviranomaisten mukaan kone syöksyi maahan kuin kivi, mikä viittaa siihen, että moottorit eivät olisi toimineet. Turkkilaisissa tiedotusvälineissä on esitetty epäily, että lentokoneen polttoaine olisi loppunut.

Hollantilaisten toimittajien mukaan osa matkustajista kykeni poistumaan lentokoneen hylystä itse varauloskäyntejä pitkin, osan pelastusmiehistö kantoi ulos paareilla.

Turmakoneen tutkinta jatkuu.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme