Mainos
Mainos

ANC saa uuden johdon

Afrikan kansalliskongressi ANC on kokoontunut valitsemaan puolueelle uutta johtoa. Presidentti Nelson Mandela jättää puolueen puheenjohtajatehtävät. Mandelan tilalle on tulossa puolueen varapuheenjohtaja Thabo Mbeki, joka on tehtävään ainoa ehdokas.

Uudeksi varapuheenjohtajaksi on ilmoittanut halukkuutensa Mandelan entinen vaimo Winnie Madikizela-Mandela, jolla on kuitenkin ollut vaikeuksia löytää tukiryhmää. ANC:n naisjärjestö päätti viikonvaihteessa, ettei se enää tue Madikizela-Mandelan ehdokkuutta. Myöskään ANC:n nykyjohto ei suhtaudu myönteisesti Winnie Mandelan ehdokkuuteen.

Etelä-Afrikan johtavan puolueen kokous valitsee uuden johdon huomenna alkavissa äänestyksissä. Pienessä Mafikengin kaupungissa koolla olevassa kokouksessa on mukana yli 3 000 osanottajaa, ja se on samalla ANC:n historian 50. kokous.

Nelson Mandela johti puolueensa vaalivoittoon kolme vuotta sitten. Maan presidentin tehtävistä Mandela aikoo jäädä eläkkeelle vuoden 1999 vaalien jälkeen.
(STT-Reuters-DPA-TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme