Mainos
Mainos

Andeilla kadonneiden sotilaiden etsintöjä jatkettu

Chileen on julistettu kolmen päivän suruaika onnettomuuden vuoksi.

Chilessä on edelleen jatkettu Andeilla kadonneiden chileläissotilaiden etsintää. Keskiviikkona vuorille kadonneesta ryhmästä on löydetty 16 kuolleena, ja toivo muiden 29:n kadoksissa olevan löytymisestä elossa on käytännössä hiipunut.

-Se, eli kaikkien sotilaiden kuolema, on todennäköisin vaihtoehto, kenraali Juan Emilio Cheyre sanoi. Hän on johtanut pelastustöitä.

Sotilaat katosivat, kun lumimyrsky yllätti heidät vuorilla keskiviikkona. Yhteensä 433 sotilaan ryhmä oli vaelluksella vuoristoalueella lähellä Antucon tulivuorta noin 500 kilometriä etelään pääkaupungista Santiagosta. Valtaosa sotilaista saatiin pelastettua alueelta.

Chilen hallituksen mukaan osa vaellukselle lähteneistä oli kuitenkin huonosti varustettuja eikä vuoristoalueella ollut tarpeeksi suojia myrskyjen varalta. Osa sotilaista oli nuoria, juuri armeijaan tulleita.

Chileen on julistettu kolmen päivän suruaika tapauksen vuoksi. Kyseessä on maan armeijan tuhoisin onnettomuus rauhan aikana.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme