Mainos
Mainos

Andizhanin verilöylyn käsittely jatkuu Uzbekistanissa

Upseereita syytetään siitä, etteivät he estäneet ihmisten tunkeutumista Andizhanin vankilaan ja armeijan asevarastoille 13. toukokuuta. Yli 70 ihmistä on tuomittu tähän mennessä pitkäksi ajaksi vankilaan.

Uzbekistanin turvallisuusviranomaiset ovat joutuneet ensimmäistä kertaa oikeuden eteen Andizhanin verilöylystä. Suljetuissa istunnoissa käsiteltiin syytteitä 36:ta poliisia ja sotilasta sekä 78:aa siviiliä vastaan.

Upseereita syytetään siitä, etteivät he estäneet ihmisten tunkeutumista Andizhanin vankilaan ja armeijan asevarastoille 13. toukokuuta. Siviileille vaaditaan rangaistuksia kapinoinnista. Yli 70 ihmistä on tuomittu tähän mennessä pitkäksi ajaksi vankilaan.

Viranomaisten mukaan 187 ihmistä sai surmansa, kun islamistitaistelijat yrittivät ottaa kaupungin haltuunsa. Silminnäkijät ovat puolestaan kertoneet, että Uzbekistanin joukot avasivat tulen aseettomia mielenosoittajia kuoli. Ihmisoikeusryhmät ovat arvioineet kuolleiden määräksi 500-1000.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme