Mainos
Mainos

Angela Merkel vaati Nokialta perusteluja Bochumin tehtaan sulkemiselle

Matkapuhelinjätti päätti aiemmin siirtää Bochumin tehtaansa tuotannon halvempien työvoimakustannusten Romaniaan.

Nokian moukarointi ei Saksassa osoita laantumisen merkkejä. Liittokansleri Angela Merkel on vaatinut yhtiöltä perusteluja Bochumin kännykkätehtaan sulkemisesta.

Der Spiegel -lehden mukaan Merkel pitää myös täysin ymmärrettävänä kännyjätin boikotoimista. Liittokansleri ei itse kuitenkaan aikonut liittyä ammattiliittojen keskusjärjestön DGB:n julistamaan Nokian puhelinten boikottiin.

Sen sijaan muutama saksalaisministeri liittyi perjantaina Nokia-boikottiin näyttävästi. Lisäksi valtiovarainministeri Peer Steinbrück varoitteli puhelinjättiä maineen menettämisestä.

- Nokian toimet ovat osoitus karavaanikapitalismista, joka systemaattisesti kaivaa maata taloudellisen ja sosiaalisen järjestelmän alta. Ihmiset ovat menettämässä luottamuksensa, ja se on erittäin vaarallista, korosti Steinbrück.

Tehtaan sulkemista vastustava internetadressi No Nokia, so nicht! (Ei Nokia, ei näin) oli kerännyt iltaan mennessä jo yli 7800 kannattajaa.

Nokian kännykkätehdas työllistää Bochumissa 2300 ihmistä. Yhtiö on päättänyt siirtää tehtaan tuotannon halvempien työvoimakustannusten Romaniaan.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme