Mainos
Mainos

Anna Lindhiä muistetaan Tukholmassa

Kutsuvieraat ympäri maailmaa kokoontuivat Tukholmaan kunnioittamaan Ruotsin ulkoministerin Anna Lindhin muistoa.

Ulkoministeri Anna Lindhiä muistetaan tänään Tukholmassa.

Ulkoministeri Anna Lindhin muistotilaisuus pidettiin aamulla Tukholman kaupungintalolla.

Seremoniaan osallistui useita arvovaltaisia kutsuvieraita ympäri maailmaa, kuten EU:n komission puheenjohtaja Romano Prodi. Yhdysvaltain ulkoministeri Colin Powell sen sijaan joutui peruuttamaan tulonsa Yhdysvaltain itärannikolla raivoavan hurrikaanin vuoksi.

Suomea tilaisuudessa edustivat presidentti Tarja Halonen, ulkoministeri Erkki Tuomioja sekä eduskunnan puhemies Paavo Lipponen. Myös sosiaalidemokraattinen puolue lähettää tilaisuuteen kolmihenkisen valtuuskunnan.

Muistotilaisuus vietiin läpi tiukkojen turvatoimien keskellä. Kaupungintalon lähiympäristö suljettiin kaikelta liikenteeltä. Eristettynä on ollut myös ulkoministeriö, jonne ulkomaiset vieraat siirtyivät muistotilaisuuden jälkeen lounaalle.

Turvatoimien mittavuudesta kertoo myös se, että Tukholman keskustan yläpuolella on tänään lentokielto. Lisäksi sadat poliisit ovat valvoneet tilaisuuteen saapuneiden noin 1200 kutsuvieraan turvallisuutta.

Muistotilaisuudessa olivat läsnä Lindhin aviopuoliso Bo Holmberg sekä perheen pojat David ja Filip. Perhe on ollut mukana myös muistotilaisuuden ohjelman suunnittelussa.

Anna Lindhin hautajaiset ovat huomenna.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 19.09.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme