Mainos
Mainos

Annan: Afgaaneja tuettava

YK:n pääsihteeri Kofi Annan vierailee tänään afgaanien pakolaisleirillä Pakistanissa.

Kofi Annan

Afgaanien vaikeat olosuhteet ja avustusten hankkiminen ovat Annanin viikon mittaisen Aasian-matkan päätarkoitus.

Afganistania hallitsevan Talebanin ja opposition välisiä taisteluja on paennut Pakistanin luoteisosassa sijaitsevalle pakolaisleirille 170 000 afgaania. Lisäksi Afganistanissa leireillä asuu arviolta 500 000 ihmistä. Suurin osa heistä kärsii ruoan ja lääkkeiden puutteesta.

Annan sanoo, että afgaanit tarvitsevat pikaisesti paljon varoja, mutta Talebanien päätös tuhota vanhoja Buddha-patsaita ei ainakaan helpota avustusten saantia. Ryhmä maailman laajimman islamilaisen liikkeen edustajia on vedonnut Taleban-sisseihin Afganistanin historiallisten Buddha-patsaiden säästämiseksi.

Liikkeen valtuuskunta saapui eilen Afganistanin Kandahariin keskustellakseen talebanien kanssa patsastuhojen keskeyttämisestä. Tiedot liikkeen toimista ovat yhä ristiriitaisia. Talebanien ulkoministerin eilen tavannut Annan arvioi, että patsaat on todennäköisesti jo tuhottu.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme