Mainos
Mainos

Annan: Hyökkäys Irakia vastaan olisi epäviisas

YK:n pääsihteeri Kofi Annan on sanonut tänään, että olisi epäviisasta yrittää laajentaa terrorismia vastaan käytävä sota koskemaan myös Irakia.

Annan huomautti, että YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselma terrorismista ei puhu mitään toimista Afganistanin ulkopuolella. Annan esitti lausuntonsa Oslossa, mihin hän on saapunut vastaanottamaan hänelle ja YK:lle tänä vuonna myönnettyä Nobelin rauhanpalkintoa. Palkinto luovutetaan huomenna.

Yhdysvallat ilmoitti pian 11. syyskuuta New Yorkissa ja Washingtonissa tehtyjen terrori-iskujen jälkeen, että se ulottaisi terrorismia vastaan käydyn sodan myös niitä valtioita vastaan, jotka suojelevat terroristeja. Eräät korkea-arvoiset amerikkalaiset ovat tehneet selväksi, että Irak on ensi sijoilla tällaisten valtioiden listalla.

Annan sanoi myös, että Afganistaniin pyritään saamaan kansainvälinen rauhanturvajoukko ennen joulukuun 22. päivää, jolloin Afganistanin väliaikainen hallitus ryhtyy hoitamaan tehtäviään. Päätös joukkoja lähettävistä maista ja joukkojen johtajasta tehdään Annanin mukaan todennäköisesti ensi viikolla.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme