Mainos
Mainos

Annan: Irakin sota oli laiton

YK:n pääsihteeri epäilee BBC:n haastattelussa, ettei Irakissa voida järjestää luotettavia vaaleja ensi tammikuussa, jos väkivaltaisuudet jatkuvat.

YK:n pääsihteeri Kofi Annan pitää Yhdysvaltain päätöstä hyökätä Irakiin laittomana. Annanin mukaan YK:n turvallisuusneuvostolta olisi pitänyt saada toinen päätöslauselma ja hyväksyntä Yhdysvaltain hyökkäykselle, jolla Irakin diktaattori Saddam Hussein syrjäytettiin.

Annan epäilee, ettei Irakissa voida järjestää luotettavia vaaleja suunnitelmien mukaan ensi tammikuussa, jos väkivaltaisuudet jatkuvat. Annan kertoi mielipiteensä Britannian yleisradioyhtiön BBC:n radiohaastattelussa.

-Uskon, että Yhdysvallat, YK ja muut sen jäsenmaat ovat oppineet tästä. Loppujen lopuksi paras tapa ratkoa tämän kaltaisia ongelmia on Annanin mielestä tehdä yhteistyötä liittolaisten kanssa ja YK:n kautta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme