Mainos
Mainos

Annan: Läpimurto Kenian neuvotteluissa lähellä

Kenian kriisiä koskevissa neuvotteluissa on saatu aikaan edistystä, ilmoittaa YK:n entinen pääsihteeri Kofi Annan.

Annanin mukaan läpimurto on mahdollinen jo ensi viikon alussa. Hän on välittämässä presidentti Mwai Kibakin ja oppositiojohtaja Raila Odingan välisiä neuvotteluja. Pyrkimyksenä on ratkaista joulukuun presidentinvaaleista syntynyt kriisi, joka on vaatinut yli tuhannen ihmisen hengen.

Osapuolten neuvottelijat ovat jo aiemmin sopineet periaatteista, joilla väkivaltaisuuksia pyritään hillitsemään ja pakolaisia auttamaan.Tällä viikolla neuvottelut ovat kuitenkin juuttuneet kiisteltyjen vaalien ääntenlaskentaan. Opposition ODM-puolueen mukaan Kibakin kannattajat syyllistyivät vilppiin vaaleissa.

Annan on antanut hallitukselle ja oppositiolle kuun puoliväliin asti aikaa ratkaista vaalikysymys. Tämän jälkeen on tarkoitus siirtyä neuvottelemaan taustalla vaikuttavista ongelmista kuten maanomistuksen epätasaisesta jakautumisesta.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme