Mainos
Mainos

Annan patistaa Kongoa rauhaan

Raketti- ja pienasetuli on piinannut Kongon pääkaupunkia Kinshasaa presidentinvaalin toisen kierroksen ratkettua. Kofi Annan vaatii ehdokkaita tekemään lopun väkivaltaisuuksista.

YK:n pääsihteeri Kofi Annan on kehottanut Kongon presidenttiehdokkaita yhteistyöhön maassa puhjenneiden väkivaltaisuuksien lopettamiseksi.

Annan vaatii presidentti Joseph Kabilaa ja hänen haastajaansa Jean-Pierre Bembaa tapaamaan ja tekemään lopun ehdokkaiden kannattajien väkivaltaisista yhteenotoista. Kabila ja Bemba selvisivät molemmat vaalien toiselle kierrokselle, joka järjestetään lokakuun lopussa.

Raketti- ja pienasetuli on piinannut Kongon pääkaupunkia Kinshasaa sunnuntaista lähtien, jolloin viranomaiset julkistivat maan presidentinvaalien tulokset. Ainakin 25 ihmistä on saanut kolmen päivän aikana surmansa. Tilanne vaikutti olevan rauhoittumassa, kun toisiaan vastaan taistelleet joukot suostuivat viime yönä vetäytymään kaupungin keskustasta.

EU-joukkoja päätettiin eilen vahvistaa Kinshasassa, kun levottomuudet eivät näyttäneet laantuvan.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme