Mainos
Mainos

Annan pyytää apua Darfurin väkivaltaisuuksien lopettamiseen

YK:n pääsihteeri Kofi Annan pelkää väkivaltaisuuksien jälleen kiihtyvän Darfurissa. Annan toivoo kansainvälisen yhteisön puuttuvan pikaisesti alueen kriisiin.

YK:n pääsihteeri Kofi Annan on vaatinut uutta kansainvälistä väliintuloa Sudanin Darfurin väkivaltaisuuksien lopettamiseksi. Annanin mukaan aseelliset joukot ovat aseistautumassa uudelleen, turvallisuustilanne on heikkenemässä ja kriisi on leviämässä Darfurin ulkopuolelle.

Puoli vuotta sitten Sudanin hallitus lupasi ryhtyä toimiin lopettaakseen hallitusmyönteisten joukkojen hyökkäykset Darfurin asukkaita vastaan, mutta tuloksia ei ole saatu aikaiseksi.

- Olen huolissani siitä, että uusi kiihtyvän väkivallan kausi saattaa alkaa, ellemme puutu asioihin pikaisesti, Annan sanoi raportissaan YK:n turvallisuusneuvostolle.

Sudanin joukot ja heidän kanssaan liittoutuneet janjaweed-taistelijat ovat sotineet kapinallisia vastaan Darfurin alueella kohta kaksi vuotta. Kapinalliset vaativat itselleen suurempaa osaa alueen öljytuloista. YK:n arvion mukaan ainakin 70 000 ihmistä, joista suurin osa siviilejä, on kuollut yhteenotoissa. Myös yli puolitoista miljoonaa ihmistä on ajettu kodeistaan.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme