Mainos
Mainos

Annan: Rauhanturvatoimintaa tehostettava

YK:n pääsihteeri Kofi Annan korostaa, että väkivaltaisuuksia puhkeaa aina uudelleen ja uudelleen, jos niiden perussyihin ei puututa.

YK:n pääsihteeri Kofi Annan vetosi eilen maailmanjärjestön päämajassa New Yorkissa turvallisuusneuvoston jäsenmaihin ja pyysi lisää resursseja ja siviiliasiantuntijoita rauhanturvatoiminnan tehostamiseen.

Annan huomautti turvallisuusneuvoston 15 jäsenmaan ulkoministeritapaamisessa, että väkivaltaisuuksia puhkeaa aina uudelleen ja uudelleen, jos niiden perussyihin ei puututa.

- Yhdistyneiden kansakuntien koko historian aikana rauhanturvaoperaatioihin on käytetty vain runsaat 30 miljardia dollaria. Tämä on vain kolmaskymmenesosa siitä määrästä, joka maailmassa käytettiin aseisiin viime vuonna, Annan sanoi.

Ulkoministerinsä tapaamiseen olivat lähettäneet esimerkiksi Britannia, Ranska, Saksa ja Espanja. Yhdysvaltoja edusti maan YK-suurlähetystön kakkoshenkilö Anne Patterson.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme