Mainos
Mainos

Annan: Tsunamista toipuminen vasta alussa

YK:n pääsihteeri Kofi Annan korosti videoviestissään, että vuodessa on edistytty paljon, mutta kovimmat haasteet ovat ehkä vielä edessäpäin.

Kovimmat haasteet saattavat olla vielä edessä vuosi tsunamin jälkeen, YK:n pääsihteeri Kofi Annan sanoi tapaninpäivän videoviestissä. Viesti esitettiin tsunamin muistotilaisuudessa Banda Acehissa Indonesiassa.

- Se oli niin raaka, niin nopea, niin laaja, että meidän on edelleen vaikeaa täysin ymmärtää sitä, Annan kuvasi tuhoaaltoa. Samalla hän ylisti miljoonien ihmisten ennennäkemätöntä auttamishalua tsunamin yhteydessä.

Annan korosti, että vuodessa on edistytty valtavasti monilla eri alueella. Lapset ovat taas koulussa, epidemiat on kyetty estämään, monet eloonjääneet ovat saaneet ainakin väliaikaista työtä.

- Jollakin tapaa haasteellisimmat ajat ovat silti edessä. Perheen elättäjien on löydettävä varma toimeentulo, satojentuhansien on saatava pysyvä koti, yhteisöjä on rakennettava, Annan kuvasi viestissään.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme