Mainos
Mainos

Annan tuomitsee yksipuoliset Irak-suunnitelmat

YK:n pääsihteeri Kofi Annan arvostelee tänään YK:n yleiskokouksessa Yhdysvaltain hyökkäyskaavailuja Irakiin. Annanin tämänpäiväinen puhe julkaistiin etukäteen myöhään eilisiltana.

Annan kiinnittää puheessaan huomiota myös Israelin ja palestiinalaisten välisiin väkivaltaisuuksiin, jotka johtuvat hänen mukaansa puolin ja toisin liiallisesta voimankäytöstä.

Lausunnossa huomautetaan, että valtiolla on oikeus puolustautua, jos se joutuu hyökkäyksen kohteeksi. Annanin mukaan muissa tapauksissa vain YK voi antaa oikeutuksen voimankäytölle.

Tiedotteen mukaan Annan sanoo, että YK:n jäsenvaltiot tukevat mieluummin turvallisuusneuvoston hyväksymiä sotilastoimia kuin hyökkäystä, jolla ei ole maailmanjärjestön valtuutusta. Annanin mukaan myös kaikkein voimakkaimpien valtojen on syytä toimia yhteistyössä muiden kanssa tavoitteidensa saavuttamiseksi.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme