Mainos
Mainos

Annan valmis lähettämään tarkkailijoita Kongoon

Pääsihteeri Kofi Annanin mukaan YK on valmis lähettämään tarkkailijoita Kongon demokraattiseen tasavaltaan heti, kun rauhansopimus on allekirjoitettu. Annan sanoi Senegalin pääkaupungissa Dakarissa, että maailmanjärjestö voisi lähettää paikan päälle 500 tarkkailijaa. Pääsihteerin mukaan myös YK:n rauhanturvajoukkoja voisi saapua maahan pian tämän jälkeen.

Kongon (ent. Zaire) sodan osapuolet pääsivät eilen sopuun aselevosta Sambiassa käydyissä neuvotteluissa. Keskusteluissa olivat mukana konfliktin osapuolina olevien hallitusten ja kapinallisten edustajat. Presidentti Laurent Kabilan ja hänen hallintoaan vastustavien kapinallisten välille vajaa vuosi sitten puhjenneet taistelut ovat vetäneet mukaansa jo kuuden muun Afrikan valtion asevoimat ja uhanneet koko alueen vakautta. Zimbabwe, Angola ja Namibia ovat tukeneet Kabilaa, Ruanda ja Uganda puolestaan kapinallisia. Aseleposopimus allekirjoitetaan ilmeisesti kyseisten maiden presidenttien huipputapaamisessa, jonka ajankohtaa ei ole vielä päätetty.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme