Mainos
Mainos

Annan vetosi Kosovo-neuvottelijoihin

Serbia ja Kosovo ovat löytäneet yhteisen näkemyksen vain ani harvoissa kysymyksissä. Neuvotteluja Kosovon tulevaisuudesta on käyty helmikuusta lähtien.

YK:n pääsihteeri Kofi Annan vetoaa Serbiaan ja Kosovoon, jotta ne osoittaisivat suurempaa joustavuutta neuvotteluissa Kosovon tulevasta asemasta. Neuvotteluja Serbiaan kuuluvan maakunnan tulevaisuudesta on käyty helmikuusta lähtien presidentti Martti Ahtisaaren johdolla.

- On osapuolien vastuulla löytää yhteinen perusta ja kestävä ratkaisu, jonka molemmat osapuolet voivat hyväksyä, Annan sanoi raportissaan YK:n turvallisuusneuvostolle.

Annan sanoi olevansa tyytymätön siihen, että Serbia ja Kosovo ovat löytäneet yhteisen näkemyksen vain ani harvoissa kysymyksissä. Serbia on valmis laajentamaan Kosovon itsehallintoa, muttei myöntämään sille itsenäisyyttä, mikä taas on ainoa Kosovolle kelpaava vaihtoehto.

(MTV3-STT-DPA-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme