Mainos
Mainos

Annan: YK ei voi lähettää joukkoja Irakiin

YK ei voi lähettää joukkoja Irakiin ennen turvallisuusneuvoston uutta valtuutusta. YK:lta puuttuu myös resurssit niin suureen operaatioon, sanoi pääsihteeri Kofi Annan Lontoossa.

Yhdistyneet kansakunnat ei voi tällä hetkellä lähettää joukkoja Irakiin, pääsihteeri Kofi Annan sanoi keskiviikkona.

-Ennen kuin YK:n turvallisuusneuvosto antaa uuden valtuutuksen, emme voi oikeastaan edes puhua YK:n joukoista. Pahoin pelkään, että meillä ei edes olisi resursseja ottaa sellaista vastuuta tässä vaiheessa, Annan sanoi keskusteltuaan Lontoossa Britannian pääministerin Tony Blairin kanssa.

Annanin mukaan vastuu turvallisuuden ja tehokkaan hallinnon edellytyksistä täytyy säilyttää miehittäjävaltioilla, joita johtavat Yhdysvallat ja Britannia.

YK:n pääsihteeri tapasi myös Britannian ulkoministerin Jack Strawn. Blair ja Straw olivat esittäneet Annanille toivomuksen, että YK toimisi merkittävässä roolissa Irakin poliittisessa prosessissa ja jälleenrakennustyössä.

(MTV3-AFP-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme