Mainos
Mainos

Annan: YK keskeinen rauhanhieronnassa

Makedoniassa vieraileva YK:n pääsihteeri Kofi Annan sanoi tänään, että YK:lla tulee olla keskeinen osa etsittäessä rauhaa Kosovoon ja myös sodanjälkeisessä jälleenrakennuksessa.

-Uskon, että YK:lla tulee olemaan keskeinen osa. Ensinnäkin kaikki osapuolet katsovat, että YK:lla on oltava keskeinen osuus sovinnon löytämisessä ja että YK:n päätöslauselman tulisi olla perustana kansainvälisten joukkojen sijoittamisessa Kosovoon ja maakunnan tulevassa hallinnoinnissa.

Annan sanoikin toivovansa, että YK:n turvallisuusneuvosto voisi pian olla avainasemassa ratkaisua haettaessa. Pääsihteeri sanoi myös saaneensa Makedonian johdolta vakuutuksen siitä, että maa pitää jatkossa rajansa auki Kosovon pakolaisille. Annan kävi vierailunsa aikana Brazdan pakolaisleirillä ja Blacen raja-asemalla, jota kautta suurin osa Kosovon pakolaisista on saapunut Makedoniaan.
(STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme