Mainos
Mainos

Anonymous-ryhmittymän kampanja Isisiä vastaan tuottaa paljon huteja - "ai kuka on Isis"?

Anonymous-hakkeriliikkeen Twitter-kampanja Isisiä vastaan on herättänyt paljon närää, kertoo tekniikkasivusto Ars Technica.

Anonymous-nimellä kulkeva hakkeriliike ilmoitti Pariisin iskujen jälkeen ryhtyvänsä sotimaan Isisiä vastaan. Käytännössä Anonymous on pyrkinyt ainakin sulkemaan Isisin käyttämiä Twitter-tilejä. Ryhmittymä on myös kehottanut ketä tahansa ilmiantamaan tuntemiaan Isisin tilejä. 

Ars Technica kirjoittaa nyt, että asiasta innostuneet nettikansalaiset ovat ilmoittaneet ryhmälle suljettavaksi myös huomattavan määrän tilejä, joilla ei ole mitään tekemistä Isisin kanssa.

Anonymousin mukaan suljettuja tilejä olisi jo yli 11 000.

Jos twiitti ei näy, katso se tästä.

Ars Technican näkemällä 4000 tiliä käsittävällä listalla on julkaisun mukaan myös muun muassa palestiinalaisia ja Isisiä pilkkaavia tilejä. Kuvaavaa on, että Anonymousin operaatioon liittyvällä IRC-keskustelukanavalla on kyselty muun muassa "ai kuka on Isis?".

"Vaikeasti hahmoteltava ryhmä"

Harhalaukaukset tilien sulkemisissa ovat osaltaan seurausta Anonymous-ryhmittymän luonteesta. Viestintäviraston tietoturva-asiantuntijan mukaan Anonymous-ryhmä muodostuu käytännössä aina uudelleen ajankohtaisena olevan asian ympärille.

– Anonymous on ryhmänä vaikeasti hahmoteltava. Kuka tahansa voi olla jäsenenä ja kuka tahansa voi tehdä mitä tahansa ilmoituksia, kertoo tietoturva-asiantuntija Sami Orasaari Viestintäviraston Kyberturvallisuusyksiköstä.

Anonymousin Isis-liikehdintä on linjassa ryhmittymän aiemman toiminnan kanssa.

– Onhan heillä ollut paljon vastaavia kampanjoita. Joku keksii ensin aiheen, josta jostain aattellisista syistä ollaan eri mieltä tai sitä vastustetaan ja sen ympärille löytyy ryhmä samoin ajattelevia, Orasaari valaisee.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme