Mainos
Mainos

Anoreksiamainos kuohuttaa Italiassa

Mainosten suunnittelija sanoo että tarkoituksena on herättää keskustelua sairaaloisesta laihduttamisesta ja saada ihmiset huomaamaan että vaatteiden alla huippumallit ovat luurangonlaihoja.

Valtavissa katumainoksissa ja tv-mainosspotissa esiintyy 25-vuotias ranskalainen näyttelijä Isabelle Caro. Mainosten tekijä on italialainen valokuvaaja Oliviero Toscani, joka on tullut tunnetuksi Benettonin mainoskampanjoista.Toscaninin käsialaa ovat kuvat joissa poseeraa AIDS-potilas ja kuolemaantuomitun omaiset.

Kampanja sai alkunsa kun brasilialainen malli, Ana Carolina Reston, kuoli viime vuonna kärsittyään pitkään anoreksiasta. Sen jälkeen useat suuret muotitapahtumat rupesivat vaatimaan malleilta painoindeksitietoja. Muotimaailma käy edelleen kansanvälistä keskustelua siitä, pitäisikö liian laihat mallit kieltää catwalkeilta. Laihojen mallien syytetään rohkaisevan syömishäiriöiden kehitystä etenkin nuorissa naisissa.

Espanja ja Italia ovat jo kieltäneet sellaisten mallien käytön, joiden painoindeksi on alle 18. Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan 18.5 on normaalin painoindeksin alaraja.

Lue arkistosta :

(MTV3-APTN)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme