Mainos
Mainos

Antibiooteille vastustuskykyinen sairaalabakteeri Japanissa

Kaikille antiobiooteille vastustuskykyinen taudinaiheuttaja-bakteeri piinaa useita japanilaisia sairaaloita. Bakteerin pelätään nostavan päätään myös muulla, jopa meillä Suomessa, jos sen ennaltaehkäisyssä viivytellään.

Kaikkien tunnettujen antibioottien tehoa pilkkaava japanilaislöydös on Suomessakin tutun stafylokokkibakteerin eräänlainen evoluutiohuippu: bakteerikanta, johon edes vankomysiini-antiobiootti ei pure.

Kyseinen bakteerikanta on kiusannut peräti kuutta japanilaista yliopistosairaalaa. "Tappajabakteerista" ei sentään parane puhua.

Suomalaisasiantuntija arvelee, että kaikille antibiooteille vastustuskykyinen stafylokokki-bakteerikanta ilmaantuu vielä sairaaloiden kiusaksi muuallakin kuin Japanissa. Suomalaissairaaloilla on hyvät edellytykset onnistua bakteerin torjunnassa, kunhan toimiin ryhdytään ajoissa.
(MTV3/Pekka Karppinen)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme