Mainos
Mainos

AP: Irak varoitti päivää ennen Ranskan iskuja

Irakin tiedustelupalvelu varoitti Yhdysvaltain johtamaa liittoumaa päivää ennen Pariisin iskuja, kertoo uutistoimisto AP.

Irakin tiedustelupalvelu varoitti äärijärjestö Isisin johtajan Abu Bakr al-Baghdadin määränneen iskun liittoumaan kuuluviin maihin. Isku uhkasi myös Venäjää ja Irania.

AP kertoo saaneensa käsiinsä kyseisen tiedonannon varoituksesta.

Uutistoimisto AP:n mukaan varoituksen vahvistavat kuusi irakilaisviranomaista, joista neljä sanoi lisäksi varoittaneensa erityisesti Ranskaa mahdollisesta iskusta. 

Tiedustelupalvelulla ei kuitenkaan ollut tarkkaa tietoa siitä, milloin tai missä kyseinen isku tapahtuisi. Ranskan turvallisuusviranomainen huomautti AP:lle, että tällaista tietoa tulee kaiken aikaa ja joka päivä.

Yhdysvaltain tiedusteluviranomainen ei kommentoi suoraan asiaa, mutta sanoo, ettei ollut tietoinen siitä, että länsimaille olisi tullut sellaista tietoa, joka olisi ollut tarpeeksi tarkkaa Pariisin iskujen ennakoimiseen.

Irakin ulkoministeri Ibrahim Al-Jaafari sanoi Wienissä sunnuntaina medialle, että Irakin tiedustelupalvelu sai tiedon, jonka mukaan iskut uhkaavat joitakin maita, muun muassa Ranskaa, Yhdysvaltoja ja Irania ja että tieto välitettiin kyseisiin maihin.

Ranska ei ole kommentoinut tietoja.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme