Mainos
Mainos

Suu Kyi valittiin Myanmarin parlamenttiin

Myanmarissa, eli entisessä Burmassa, oppositiojohtaja Aung San Suu Kyin NLD-puolue on voittanut noin 90 prosenttia tähän mennessä ilmoitetuista parlamenttipaikoista.

Sunnuntaisten vaalien ääntenlaskenta on yhä kesken, mutta NLD:n vaalivoitto on jo selvä. Myös Suu Kyi on varmistanut paikkansa parlamentissa.

– Kansalaiset ovat ilmaisseet tahtonsa vaaleissa. Kutsun teidät keskustelemaan kansallisesta sovinnonteosta ensi viikolla, Suu Kyi kirjoitti viestissä presidentti Thein Seinille.

Jotta NLD voisi muodostaa hallituksen yksin, sen pitää saada kaksi kolmasosaa tarjolla olevista 330 parlamenttipaikasta. NLD:n oman ilmoituksen mukaan puolue on saamassa parlamenttiin yli 250 edustajaa.

Vaaleilla täytettävien paikkojen lisäksi parlamentin ylä- ja alahuoneiden paikoista osa on varattu maan asevoimien edustajille. Myanmarin voimakas armeija on luvannut kunnioittaa vaalien tulosta.

Vapaat vaalit ovat ensimmäiset maassa sitten 1960-luvun.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme