Mainos
Mainos

AP: Turkissa pidätetty kaksi ihmistä liittyen Ankaran pommi-iskuun

Turkissa poliisi on pidättänyt kaksi ihmistä liittyen lauantaiseen pommi-iskuun, kertoo uutistoimisto AP Twitter-sivullaan.

Uutistoimiston mukaan pidätetyn kaksikon epäillään tviittien perusteella tienneen pommi-iskusta etukäteen.  

Kahdessa räjähdyksessä kuoli Turkin hallituksen mukaan 95 ihmistä ja kurdilähteiden mukaan jopa 130 ihmistä. Iskussa havoittui lisäksi yli 500. Isku tehtiin Ankarassa kesken rauhanmarssin.  

Virallisesti vahvimpana epäiltynä iskun tekijäksi pidetään äärijärjestö Isisin terroristeja, mutta turkkilaiset ovat syyttäneet iskusta myös presidentti Recep Tayyip Erdogania. Erdogan on kiistänyt syytökset jyrkästi.

Presidentti sanoi eilen, että maan turvallisuuspalvelu on saanut tietoja, jotka osoittavat, että isku on kytköksissä Syyriaan.  

Turkin pääministeri Ahmet Davutoglu puolestaan sanoi tänään, että sekä Isis että kurdijärjestö PKK ovat voineet olla osallisina iskuun. Turkin hallituksen ja PKK-järjestön välillä on ollut viime kuukausina useita taisteluita.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme