Mainos
Mainos

AP: Ukrainaan lähtöä pelkäävät venäläiset varusmiehet kannelleet ihmisoikeusjärjestöille

Ihmisoikeusjärjestöt ovat saaneet viime viikkoina kymmeniä kanteluita venäläisiltä varusmiehiltä. Asiasta kertoo uutistoimisto AP.  

Varusmiehet ovat huolissaan siitä, että heitä on aseistettu raskaasti tai huijattu liittymään ammattisotilaiksi. Sen jälkeen varusmiehiä on viety sotaharjoituksiin eteläiselle Venäjälle Rostovin alueelle lähelle Ukrainan rajaa. Näissä harjoituksissa on raportoitu kuolleen kymmeniä sotilaita kesästä lähtien.  

Vain sopimussotilaat voivat lähteä taisteluihin Venäjän ulkopuolelle. Varusmiesten vanhemmat kuitenkin pelkäävät, että heidän lapsiaan saatetaan lähettää sotimaan Itä-Ukrainaan. Monet sotilaat väittävät, että näin jo tapahtunut.  

– Olemme saaneet useita viestejä, joissa sotilaat kertovat, että heidät on lähetetty Rostoviin sotaharjoituksiin. He, jotka ovat olleet siellä aiemmin, tietävät, että käytännössä se tarkoittaa Ukrainaa, Sotilaiden äitien komitean johtaja Valentina Melnikova sanoo AP:lle.  

Venäjän puolustusministeriö ei vastannut AP:n haastattelupyyntöihin. Venäjä on toistuvasti kieltänyt lähettäneensä sotilaitaan separatistien tueksi Itä-Ukrainaan.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme