Mainos
Mainos

Apaattisten pakolaislasten määrä vähenee Ruotsissa

Tällä hetkellä Ruotsissa on hoidossa 65 apatiasta kärsivää pakolaislasta, vuosi sitten määrä oli lähes kolminkertainen.

Mystisestä apatiasta kärsivien pakolaislasten määrä on laskenut nopeasti Ruotsissa. Tapaukset vähentyivät samaan aikaan, kun poliisi alkoi selvittää epäilyjä lasten hyväksikäytöstä, kertoo Svenska Dagbladet -lehti.

Hoitoon on tuotu vain viisi apaattista lasta sitten viime vuoden marraskuun, jolloin poliisi käynnisti esitutkinnan lasten mahdollisesta seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Viranomaiset epäilivät joidenkin potilaiden joutuneen myös ihmiskaupan uhreiksi tai kärsineen pahoinpitelyistä.

Eilen julkistetun hallituksen selvityksen mukaan yksikään sairastuneista lapsista ei ole toipunut ennen kuin heidän perheensä on saanut oleskeluluvan. Tosin silloinkin parantuminen on vienyt aikaa.

Vuosi sitten turvapaikanhakijoiden joukossa oli lähes 180 apaattista lasta. Nyt heitä on hoidossa 65. Apatian syistä ei ole vieläkään varmaa tietoa.

(MTV3-STT-TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme