Mainos
Mainos

Applen toimitusjohtaja tuli kaapista: "Suuri lahja Jumalalta"

Applen toimitusjohtaja Tim Cook on avautunut homoseksuaalisuudestaan talouslehti BusinessWeekin julkaisemassa kirjoituksessa.

Cook kertoo olleensa läpi uransa aina tarkka yksityisyydestään. Hän korostaa, ettei ole koskaan hakenut huomiota itselleen.

– Apple on jo valmiiksi yksi maailman tarkimmin seuratuista yhtiöistä, Cook kirjoittaa.

Cook ylistää Applen tasa-arvoista työyhteisöä ja kollegojaan, joihin hänen homoseksuaalisuutensa ei ole vaikuttanut millään tavalla.

– Tietenkin olen onnekas työskennellessäni yhtiössä, jossa rakastetaan luovuutta ja innovatiivisuutta, ja jossa tiedetään, että nämä voivat kukoistaa vain, jos ihmisten erilaisuutta arvostetaan. Tiedän, etteivät kaikki ole yhtä onnekkaita.

Toimitusjohtaja perustelee kaapista ulostuloaan sillä, että hän haluaa kannustaa seksuaali- ja muita vähemmistöjä.

– En koe olevani aktivisti, mutta tiedostan, että olen hyötynyt muiden tekemistä uhrauksista. Joten jos joku identiteettinsä kanssa kamppaileva saa apua, lohtua tai inspiraatiota taistella tasa-arvon puolesta kuullessaan, että Applen toimitusjohtaja on homo, olen valmis joustamaan yksityisyydestäni, Cook kirjoittaa.

Hän kertoo, ettei kaapista ulostulo julkisesti ollut hänelle helppo valinta.

– Haluan tehdä tämän kuitenkin selväksi. Olen ylpeä homoudestani ja se on mielestäni yksi suurimmista lahjoista, joita olen Jumalalta saanut.

Cook kertoo jatkavansa tasa-arvon puolesta puhumisesta aina kuolemaansa saakka.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme