Mainos
Mainos

Arabijohtajat kokoontuivat Syyriassa

Syyrian, Egyptin ja Saudi-Arabian johtajat kokoontuivat tänään Damaskokseen minihuippukokoukseen pohtimaan Israelin vallanvaihdon seurauksia Lähi-idän tilanteelle.

Syyria on varoittanut Israelin pääministeriksi valitun Benjamin Netanyahun vaarantavan Lähi-idän rauhanhankkeen ja kehottanut arabeja toimimaan "rauhan pelastamiseksi".

Tapaaminen on jo neljäs Netanyahun vaalivoiton jälkeen. Siihen osallistuivat Syyrian ja Egyptin presidentit Hafez al-Assad ja Hosni Mubarak sekä Saudi-Arabian kruununprinssi Abdullah.

Syyrian viralliset viestimet sanoivat Netanyahun lausuntojen vaarantavan alueellisen rauhan ja tasapainon. Syyrian radion mukaan rauha saavutetaan vain palauttamalla Israelin valtaamat arabialueet. Netanyahu sanoi eilen, että hän saattaisi ryhtyä "luottamusta lisääviin toimiin" Syyrian kanssa ennen varsinaista rauhansopimusta. Golanin kukkuloita hän ei kuitenkaan suostu luovuttamaan.
(STT-Reuter-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme