Mainos
Mainos

Arabiliitto torjui pakotteet Sudania vastaan

Arabimaiden ulkoministereiden mukaan YK:n Sudania vastaan kaavailemat pakotteet vaikeuttaisivat kaikkien sudanilaisten elämää.

Arabiliitto torjui eilisessä ulkoministerikokouksessaan pakotteiden määräämisen Sudania vastaan. Järjestön mielestä pakotteet "vaikuttaisivat kielteisesti kaikkiin sudanilaisiin ja vaikeuttaisivat kriisiä".

YK on uhannut maata tarkemmin määrittelemättömillä pakotteilla, jos se ei riisu aseista Darfurin aluetta terrorisoivia janjaweed-taistelijoita.

Arabimaiden ulkoministerit torjuivat lausunnossaan myös muiden maiden sotilaallisen puuttumisen Sudanin kriisiin. Maan ihmisoikeusrikkomukset on heidän mielestään tutkittava ja janjaweed-johtajat saatettava vastuuseen teoistaan.

Darfurin levottomuuksissa on kuollut YK:n arvion mukaan 50000 ihmistä ja toista miljoonaa on joutunut jättämään kotinsa.

(MTV3-STT-Reuters-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme