Mainos
Mainos

Arabiliitto tukee Egyptin tulitaukopyrkimyksiä

Egyptin presidentti Mohamed Mursin mukaan tulitauko Hamasin ja Israelin välille voisi olla mahdollinen nopealla aikataululla.

-On joitakin merkkejä siitä, että tulitauko voisi olla mahdollinen pian, mutta siitä ei ole vielä takuita, Mursi sanoo.

Mursi aloitti eilen keskustelut tilanteen liennyttämiseksi.

Arabiliitto tukee Egyptin pyrkimyksiä saada aikaan tulitauko Hamasin ja Israelin välille.

Kairossa kokoontunut järjestö on ilmoittanut, että se kokoaa ulkoministereistä delegaation, joka vierailee Gazassa parin päivän sisällä.

Delegaatiota johtaa Arabiliiton pääsihteeri Nabil al-Arabi. Valtuuskunnan on määrä selvittää, voisivatko arabimaat tehdä välitysehdotuksen, jolla olisi mahdollisuuksia tulla hyväksytyksi.

Vuonna 2002 arabimaat tarjosivat Israelille sen olemassaolon diplomaattista tunnustamista vastineeksi vetäytymisestä kaikilta miehitysalueilta ja palestiinalaispakolaisten aseman ratkaisemisesta. Arabidiplomaattien linja on pysynyt muuttumattomana siitä lähtien.

Israel on jatkanut iskuja Gazaan koko päivän. Gazasta ammuttiin kaksi rakettia kohti Tel Avivia, mutta Israelin ohjuspuolustus pysäytti toisen ja toinen osui asumattomalle maakaistaleelle.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme