Mainos
Mainos

Arabiliitto vastustaa jyrkästi iskua Irakiin

Arabiliiton ulkoministerit vaativat tänään nopeita toimia ja "selvää merkkiä" siitä, että Yhdysvaltojen mahdollinen isku Irakiin yritetään välttää. Samalla vaadittiin uusia neuvotteluja YK:n asetarkastajien paluusta Irakiin.

-Vaadimme nopeita toimia iskun välttämiseksi ja ratkaisun löytämiseksi YK:n kanssa käytävän keskustelun kautta, Arabiliiton pääsihteeri Amr Moussa totesi avauspuheenvuorossaan.

Libanonin ulkoministeri Mahmoud Hamoud oli jo aikaisemmin todennut, että mahdollinen isku yhtä arabimaata vastaan on tulkittava iskuksi kaikki arabimaita vastaan.

-Meidän on otettava tässä asiassa yhteinen ja selvä kanta, Hamoud painotti.

Arabiliiton ulkoministerit aloittivat tänään Kairossa kaksipäiväisen kokouksensa, jossa on tarkoitus keskustella alueen turvallisuuskysymyksistä. Irakin tilanteen lisäksi esille noussee Israelin ja palestiinalaisten selkkaus. Myös Sudanin tilanteen odotetaan olevan asialistalle.

Yhdysvallat on toistuvasti uhannut iskeä Irakiin, jonka se epäilee kehittävän joukkotuhoaseita. Lähes kaikki arabimaat, Yhdysvaltain liittolaiset mukaanlukien, vastustavat hanketta.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme