Mainos
Mainos

Arabimaat siirsivät Irak-kokoustaan

Seitsemän arabimaan muodostama komitea, jonka on määrä helpottaa Irakin vastaisten talouspakotteiden purkamista, on siirtänyt ensimmäisen kokouksensa toistaiseksi.

Syyrian viranomaisten mukaan kokous lykättiin eräiden jäsenmaiden pyynnöstä, koska ne haluavat käydä lisää keskusteluja ennen kuin komitea aloittaa työnsä. Komiteaan kuuluvat Syyria, Egypti, Saudi-Arabia, Arabiemiirikuntien liitto, Bahrain, Jordania ja Marokko. Sen tehtävänä on pitää yhteyksiä YK:n turvallisuusneuvostoon päämääränään edesauttaa Irakin vastaisten talouspakotteiden purkamista.

Komitea perustettiin arabimaiden ulkoministerikokouksessa Kairossa tammikuussa. Irakin ulkoministeri Saeed al-Sahaf marssi ulos kokouksesta, koska Irakin näkemyksiä ei hänen mukaansa otettu riittävästi huomioon. Diplomaattien mukaan Irak vaati, että sen on päästävä mukaan komiteaan. YK:n turvallisuusneuvosto määräsi Irakin taloudelliseen saartoon, kun Irak oli hyökännyt Kuwaitiin vuonna 1990.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme