Mainos
Mainos

Arabimaiden huippukokous alkaa Kairossa

Kaikki Arabiliiton jäsenet Irakia lukuunottamatta kokoontuvat lauantaina huippukokoukseen Kairoon. Kokoukseen osallistuu yhteensä 21 Arabimaata, 14 maata on lähettänyt kokoukseen päämiehensä.

Kokouksessa tapaavat toisensa myös Jordanian kuningas Hussein ja Syyrian presidentti Hafez al-Assad, jotka eivät ole tavanneet toisiaan kahteen vuoteen. Maiden johtajat eivät ole tavanneet toisiaan sitten vuoden 1994, jolloin Jordania solmi rauhansopimuksen Israelin kanssa.

Myös Libyan johtaja Muammar Gaddafi osallistuu kokoukseen. Gaddafin osallistuminen kokoukseen oli aivan viime hetkiin arvoitus, sillä Libyan hallitus ei kertonut osallistuuko Gaddafi kokoukseen vai ei.

Kokous, jonka Egypti, Syyria ja Saudi-Arabia kutsuivat koolle, käsittelee Lähi-idän rauhanhanketta. Kokous viestittänee Israelin uudelle hallitukselle, ettei rauha ole mahdollinen ellei alueristiriidoista päästä sopimukseen.
(STT-Reuter-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme