Mainos
Mainos

Arabimaissa uskotaan sodan vähentäneen demokratiaa

Tuoreen tutkimuksen mukaan valtaosa arabimaiden asukkaista myös uskoo Irakin sodan lisänneen terrorismia.

Valtaosa arabimaiden asukkaista uskoo Irakin sodan heikentäneen rauhaa ja lisänneen terrorismia. Tuoreen tutkimuksen mukaan enemmistö myös arvioi demokratian vähentyneen, mikä on täysin päinvastainen näkemys Yhdysvaltain hallinnon väitteisiin verrattuna.

Suurin osa tutkimusta varten haastatelluista kertoi seuraavansa uutisia arabitelevisiokanava al-Jazeeran kautta. Kanava on viime aikoina ollut näkyvästi esillä, koska Yhdysvaltain väitettiin harkinneen sen pommittamista.

Selvityksessä kysyttiin myös, mitä maata vastaajat pitävät suurimpana uhkana itselleen. Enemmistö nimesi Israelin tai Yhdysvallat. Sen sijaan Ranskan toivottiin nousevan supervallaksi.

Tutkimuksen tekivät Marylandin yliopisto ja Zogby International -tutkimuslaitos. Vastaukset kerättiin lokakuussa Jordaniassa, Libanonissa, Marokossa, Saudi-Arabiassa ja Arabiemiirikunnissa.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme