Mainos
Mainos

Arafat: Itsenäinen palestiinalaisvaltio kahden vuoden sisällä

Palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat kertoi aikovansa julistaa itsenäisen Palestiinan valtion kahden vuoden kuluessa. Julistamme palestiinalaisvaltion "heti kun ylimenokausi on ohi" eli kahden vuoden sisällä, Arafat sanoi ranskalaisen Europe-1-radion haastattelussa.

Viisi vuotta kestävä ylimenokausi alkoi, kun Arafat ja Israelin edesmennyt ääministeri Yitzhak Rabin allekirjoittivat rauhansopimuksen Washingtonissa syyskuussa 1993. Palestiinalaisten ja Israelin on määrä päästä tänä aikana lopulliseen rauhanratkaisuun.

Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu arvosteli tuoreeltaan voimakkain sanoin Arafatin suunnitelmia. Pääministerin mukaan palestiinalaisten itsehallinnon yksipuolinen julistus valtion perustamisesta rikkoo kaikkia allekirjoitettuja sopimuksia Israelin ja palestiinalaisten välillä. Lisäksi se on vakava virhe itsehallinnolta, sanottiin Netanyahun kommentissa.

Arafatin haastattelu tehtiin ennen hänen lähtöään Pariisissa pidetystä Maailmanpankin lahjoittajamaiden kokouksesta.
(STT-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme