Mainos
Mainos

Arafat ja Barak tapaavat pian

Lähi-idän huippukokous järjestettäneen lähipäivinä. Palestiinalaisten rauhanneuvottelija, tiedotusministeri Jasser Abed Rabbo vahvisti palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin ja Israelin pääministerin Ehud Barakin tapaavan toisensa piakkoin. Pikaista rauhansopimusta ei hänen mukaansa ole kuitenkaan odotettavissa.

Eilen kerrottiin, että Arafat ja Barak tapaisivat toisensa todennäköisesti Tukholmassa tiistaina tai keskiviikkona. Mahdollisena tapaamispaikkana on mainittu myös Davos, jossa on meneillään Maailman talousfoorumin kokous. -Odotamme lähipäiviksi Arafatin ja Barakin huipputapaamista, joka auttaisi sovittamaan mielipide-eroja ja rakentaisi pohjan neuvottelujen jatkumiselle vaalien jälkeen, Abed Rabbo sanoi palestiinalaisten radiossa. Hän lisäsi vielä, että sopimusta on mahdotonta saada aikaan muutaman lähipäivän aikana.

Arafat matkusti tänään Davosiin, jossa hänen odotetaan tapaavan Israelin entinen pääministeri Shimon Peres.
Tiedot Lähi-idän johtajien tapaamisesta ovat olleet ristiriitaisia. Aiemmin tänään Arafatin läheinen avustaja sanoi radiossa, ettei hänen tiedossaan ollut huippukokousvalmisteluja.

Israel ja palestiinalaiset päättivät eilisiltana Tabassa Egyptissä neuvottelunsa ilman rauhansopimusta. Samalla he korostivat, että sopimus on lähempänä kuin koskaan. Neuvotteluja aiotaan jatkaa Israelin helmikuisten pääministerinvaalien jälkeen. Palestiinalaisten edustaja Nabil Shaath kertoi tänään, ettei Taban neuvotteluissa edistytty 3,7 miljoonan palestiinalaispakolaisen kohtaloa koskevassa kysymyksessä.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme