Mainos
Mainos

Arafat ja Primakov kohtasivat Gazassa

Venäjän ulkoministeri Jevgeni Primakov sanoi tänään olevansa vakuuttunut siitä, että Lähi-idän rauhanneuvottelut tuottavat tulosta. Primakov tapasi päivällä palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin Gazassa.

-Prosessi saattaa kestää useita kuukausia, mutta jokaisen tulisi tietää, että tunnelin päässä on valoa, Primakov sanoi yhteisessä lehdistötilaisuudessa Arafatin kanssa.
Primakov sanoi Venäjän tehostavan omaa osuuttaan Lähi-idän rauhanponnisteluissa tarkentamatta kuitenkaan miten.

Arafat tähdensi puolestaan, että Primakovin ensimmäinen vierailu palestiinalaisten itsehallintoalueilla oli tärkeää, jotta neuvottelut Israelin vetäytymisestä Hebronista nopeutuisivat. Israel ja palestiinalaiset ovat neuvotelleet toistuvasti Hebronista ilman tulosta.

Ennen tuloaan Gazaan Primakov vieraili Egyptissä, Libanonissa, Syyriassa ja Israelissa. Hän vakuutti Israelin johdolle perjantaina, ettei Syyrialla ole hyökkäysaikeita Israelia vastaan. Arafat puolestaan palasi juuri kiertomatkalta Euroopasta. Hän pyrki saamaan Euroopan mailta apua lukkiutuneen rauhanprosessin saamiseksi uudelleen liikkeelle.
(STT-AFP-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme