Mainos
Mainos

Arafat nimittämässä oman miehensä sisäministeriksi

Jasser Arafat aikoo nimittää Hakam Balawin väliaikaiseksi sisäministeriksi hätätilahallitukseen. Arafatin läheisenä tukijana tunnettu Balawi toimii nyt korkeassa virassa palestiinalaishallinnossa. Alun perin sisäministeriksi oli kaavailtu Nasr Youssefia, pääministeri Ahmed Korein suosikkia.

Arafat

Palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat aikoo nimittää Hakam Balawin väliaikaiseksi sisäministeriksi hätätilahallitukseen.

Arafatin läheisenä tukijana tunnettu Balawi toimii nyt korkeassa virassa palestiinalaishallinnossa. Alun perin sisäministeriksi oli kaavailtu Nasr Youssefia, pääministeri Ahmed Korein suosikkia. Hätätilahallituksen virkaanastujaisseremoniaa boikotoinut Youssef ei kuitenkaan kelvannut Arafatille.

Arafatin ja Korein kiistan taustalla on se, että sisäministeri vastaa turvallisuuskoneistosta. Arafatin haluttomuus luopua palestiinalaisten turvallisuuskoneiston hallinnasta taas oli pääsyitä siihen, että Korein edeltäjä Mahmoud Abbas erosi pääministerin tehtävästä viime kuussa.

Korein hätätilahallitus syntyi reilu viikko sitten, kun Arafat julisti palestiinalaisalueille hätätilan. Joidenkin palestiinalaisten kansanedustajien mukaan palestiinalaisten perustuslaki ei kuitenkaan tunne hätätilahallitusta ja Korein hallitus tarvitsisi parlamentin hyväksynnän. Korei itse haluaisi johtaa "tavallista" hallitusta, ei hätätilahallitusta.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme