Mainos
Mainos

Arafat: Rauhan tiellä yhä esteitä

Palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat sanoo, etteivät Yhdysvaltain presidentin Bill Clintonin rauhanesitykset poista rauhan tiellä vielä olevia esteitä.

Arafat kommentoi rauhanneuvotteluja palattuaan Gazaan Kairosta, missä hän tapasi Egyptin presidentin Hosni Mubarakin. Monien esteiden on vielä väistyttävä, ennen kuin Israelin ja palestiinalaisten välillä voidaan solmia rauhansopimus, Arafat arvioi. Arafatin mukaan palestiinalaisten on tutustuttava Clintonin ehdotuksiin tarkemmin ennen kuin he voivat päättää kannastaan.

Palestiinalaisjohtaja kuitenkin huomautti, että joitakin rauhanaloitteeseen kuuluvia yksityiskohtia ei ole muutettu Camp Davidissa kesällä käytyjen neuvottelujen jälkeen. Tällöin palestiinalaiset olivat torjuneet ehdotukset. Arafat tapasi aiemmin maanantaina presidentti Hosni Mubarakin Kairossa selvittääkseen hänelle Yhdysvalloissa viime viikolla käytyjä rauhanneuvotteluja.

Egyptin ulkoministeri Amr Moussa kertoi keskustelujen jälkeen, että Clintonin osapuolille antamat rauhanehdotukset kattavat kaikki asiat, myös kysymyksen Jerusalemin tulevasta asemasta. Moussan mukaan palestiinalaiset ja Egypti tutustuvat yhä ehdotusten yksityiskohtiin. Tämä on tilaisuus, joka voi johtaa edistymiseen rauhanprosessissa, Moussa sanoi. Hän ei kuitenkaan halunnut kertoa yksityiskohtia Clintonin ehdotuksista.

(STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme