Mainos
Mainos

Arafat tapaa jyrkän linjan palestiinalaisjohtajan George Habashin

Palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin on määrä tavata ensi kuussa Kairossa jyrkkälinjaisen Palestiinan kansan vapautusrintaman PFLP:n johtaja George Habash.

Asiasta kertoi palestiinalaisjohtoa lähellä oleva lähde eilen. Lähde ei kertonut tapaamisen tarkkaa ajankohtaa, mutta sanoi sen tapahtuvan elokuun alussa. Arafatin ja Habashin tapaaminen olisi heidän välillään ensimmäinen kahdeksaan vuoteen.

Arafat yrittää hankkia PFLP:n ja muiden Syyrian pääkaupungista Damaskoksesta toimivien kovan linjan palestiinalaisryhmien tuen pyrkiessään pysyvään rauhaan Israelin kanssa. Arafatin edustaja Abbas Zaki ilmoitti aiemmin tällä viikolla, että tapaamisista sekä Habashin että Palestiinan demokraattisen vapautusrintaman DFLP:n johtajan Nayef Hawatmehin kanssa on sovittu. Myös DFLP vastustaa PFLP:n tavoin Arafatin solmimia rauhansopimuksia Israelin kanssa.

Habashin PFLP on kiistänyt, että tapaamista Arafatin kanssa suunniteltaisiin. -Vaikka meidät kutsuttaisiinkin tapaamiseen,
George Habash ei ottaisi kutsua vastaan, kertoi Habashin esikuntapäällikkö Saleh Mubarak tiistaina.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme