Mainos
Mainos

Arafat: Vaalit talvella

Palestiinalaisten presidentti aikoo järjestää presidentin- ja parlamenttivaalit ensi vuoden alkuun mennessä.

Arafat

Palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat aikoo järjestää presidentinvaalit ja parlamenttivaalit palestiinalaisten itsehallintoalueilla ensi vuoden alkupuoleen mennessä. Hän kertoi aikeistaan uutistoimisto Reutersille tänään.
Ensi vuoden loppuun mennessä pidetään lisäksi alue- ja kunnallisvaalit. Vaalien ajankohta ei Arafatin mukaan riipu Israelin sotilaallisesta vetäytymisestä. Hän toivoi kuitenkin, että Israel vetäytyy, jotta voitaisiin järjestää vapaat vaalit.

Puheessaan palestiinalaisille Arafat lupasi viime viikolla pikaisia vaaleja, mutta hän sanoi myöhemmin, ettei vaaleja voida pitää ennen Israelin miehityksen päättymistä. Avustajien mukaan tämä tarkoitti Israelin armeijan vetäytymistä Länsirannan kaupunkien laitamilta. Israel. Yhdysvallat ja myös monet palestiinalaiset vaativat perusteellisia uudistuksia korruptiosta ja sisäänlämpiävyydestä syytetyssä palestiinalaishallinnossa.

(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme