Mainos
Mainos

Arafat vakuuttaa rauhantahtoaan

Palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat vakuutti eilen, että rauhanponnisteluja jatketaan huolimatta palestiinalaisten ja Israelin äskeisten rauhanneuvottelujen epäonnistumisesta.

-Tärkeintä on, että jatkamme keskustelua, Arafat sanoi Israelin television haastattelussa, joka oli nauhoitettu Sunnuntaina Davosissa.

Arafat puhui Israelin televisiossa sovinnollisempaan sävyyn kuin sunnuntaina Davosin talousfoorumissa Sveitsissä. Silloin Arafat puhui Israelin "raa'asta ja barbaarisesta sodasta ja sen avoimen fasistisesta sotilaallisesta hyökkäyksestä". Arafat syytti myös Israelia kansainvälisesti kiellettyjen aseiden käytöstä palestiinalaisia vastaan.

Israelin pääministeri Ehud Barak ilmoitti sunnuntaina Arafatin puheen jälkeen, että Israel katkaisee toistaiseksi yhteydenpidon palestiinalaisiin. Yhteydenpitoa jatketaan Barakin mukaan vasta 6. helmikuuta pidettävien Israelin pääministerinvaalien jälkeen. Myös Yhdysvallat moitti Arafatin sunnuntaista Davosin-puhetta. Yhdysvaltain ulkoministeriön tiedottajan Richard Boucherin mukaan Arafatin lausunto oli "asiaankuulumaton".
(STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme