Mainos
Mainos

Arafatin leski: Polonium oli juomassa

Jasser Arafatin leski on varma, että hänen miehensä kuolema oli poliittinen salamurha. Suha Arafat kertoo asiantuntijoiden uskovan, että polonium olisi sekoitettu palestiinalaisjohtajalle tarjoillun juoman joukkoon. 

Sveitsiläistutkijat ovat löytäneet Arafatin jäännöksistä poikkeuksellisia pitoisuuksia radioaktiivista poloniumia. Tutkimuksen tulokset julkaisi uutiskanava al-Jazeera eilen.   

Tutkimusryhmä aloitti työnsä viime vuoden marraskuussa. Sen mukaan löydökset tukevat kohtalaisesti epäilyjä, että Arafat kuoli poloniumiin. 

Arafatilla oli vihollisia palestiinalaisten joukossa, mutta myös Israelia kohtaan on esitetty epäilyjä. Israel on kiistänyt syytökset ja kutsunut tapahtumaa poliittiseksi saippuaoopperaksi. 

Arafat kuoli Pariisissa vuonna 2004. Hänen tavaroidensa joukosta löydettiin myöhemmin poloniumia, joka herätti epäilyksiä murhasta.  

Kuolinsyystä odotetaan lisää tietoa

Palestiinalaisjohtaja Arafatin kuolemasta odotetaan tänään lisää tietoa.

Kuolinsyytä selvittäneet tutkijat pitävät tiedotustilaisuuden Genevessä iltapäivällä.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme