Mainos
Mainos

Arandan ahdistelu tuli ilmi vasta ruotsalaisten välikäsien kautta

Tutkimusalus Arandan häirintätapaus tuli ilmi vasta monen välikäden kautta, kertoo Suomen ympäristökeskuksen (Syke) pääjohtaja Lea Kauppi. Syke on Arandan omistaja.  

-Ruotsalaiset tutkijat olivat maininneet Ruotsissa asiasta joillekin, ja nämä ihmiset olivat tavanneet suomalaisia, ja sitä kautta se tuli meillekin tietoon, Kauppi sanoo.  

Alun perin epävarmuutta oli siitä, miten vakava asia sinänsä oli. Aluksen kapteenit olivat olleet sitä mieltä, että asia ei ollut kovinkaan poikkeuksellinen.  

-Merellä tapahtuu varmaan vähän kaikenlaista. Mutta ehkä se oli ruotsalaisille tutkijoille sitten hieman uutta, Kauppi sanoo.  

Tulkintojen erilaisuuteen voi liittyä myös se, että suomalaiset kapteenit ja tutkijat ovat liikkuneet enemmän Suomenlahdella.  

-Arandallakin on ollut useamman kerran lupa käydä tutkimusretkillä myös Venäjän aluevesillä. Silloinhan tämä on ihan normaalia, että tarkkaillaan, mitä tehdään.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme