Mainos
Mainos

"Arbeit Mach Frei" -kyltin anastaja vieraili alueella ennen ryöstöä

Puolalaisen syyttäjän mukaan Ruotsin kansalainen järjesti "Arbeit Mach Frei" -kyltin varkauden Auschwitzissa. Syyttäjän mukaan ruotsalaismies vieraili alueella ennen ryöstöä kahden puolalaisen kanssa. Vierailu tehtiin viime viime keväänä. Ruotsalaismies esitti tuolloin kahdelle puolallaiselle toivomuksensa kyltin varastamisesta.

Kaksi puolalaismiestä on tunnustanut kähveltäneensä kyltin joulukuun puolivälissä. Anastuksessa heitä avusti kolme miestä, ja kaikki viisi miestä on nyt pidätetty.

Ruotsin poliisille on lähetetty tiedot ruotsalaismiehestä ja häntä odotetaan kuulusteltavaksi. Kovia kokenut kyltti toivotaan saatavan takaisin ennen Auschwitzin vapautusjuhlia tammikuun lopulla.

Ruotsi on myöntänyt Puolan lähettänee maalle virallisen pyynnön varkauden tutkimisen auttamiseksi. Media on spekuloinut, että kyltin varastamisen olisi järjestänyt ruotsalainen keräilijä, mutta poliisi ei ole vahvistanut väitettä.

(MTV3 - AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme