Mainos
Mainos

Arctic Sea -kaapparit: Olemme luonnonsuojelijoita

Arctic Sean kaappareista on tullut julki uusia tietoja. Venäläisen Vesti-uutiskanavan julkaisemassa tv-haastattelussa Kap Verdellä kaapparit sanovat kuuluvansa ympäristönsuojelujärjestöön. Heidän mukaansa matkalla ei tehty väkivaltaa eikä heillä ollut aseita.

Miehistö puolestaan vakuuttaa, että hyökkääjät käyttivät voimaa vallatakseen laivan.

Yksi pidätetyistä on kertonut nimekseen Andrei Lunev. Lunevin mukaan kyse on ympäristönsuojeluryhmästä, joka joutui nousemaan Arctic Sealle oman aluksensa mentyä epäkuntoon huonossa säässä.

Lunev sanoi oudossa haastattelussa, etteivät he käyttäneet väkivaltaa eivätkä uhanneet ketään aseella. Näin Vesti-kanavan haastattelu eteni.

- Sanotte siis olevanne ympäristönsuojelijoita. Mitä järjestöä edustatte?

- En tiedä, se oli sellainen yksityisjärjestö.

- Ja mitä teitte?

- Halusimme vain suojaan myrskyltä. Astuimme laivaan 25. heinäkuuta. Sitten olisimme poistuneet laivalta, mutta jostain syystä kapteeni ei suostunut tankkaamaan laivaamme.

- Mitä aseita teillä oli?

- Ei meillä ollut mitään aseita.

- Millaiset välit teillä oli laivan miehistöön?

- Hyvät.

- Tarkemmin?

- Ystävälliset.

- Olitte siis ystäviä?

- Niin.

Miehistö sen sijaan antaa tilanteesta erilaisen version. Samassa uutisjutussa miehistön jäsen esittelee käsissään ja jaloissaan olevia jälkiä, jotka ovat heidän mukaansa peräisin käsiraudoista ja köysistä.

- Katsokaa, tässä on muovisten käsirautojen jäljet. He sitoivat meidät sellaisilla, yksi miehistön jäsen näyttää tv-kameralle.

Venäläismedia on suhtautunut kaappareiden väitteisiin epäilevästi paitsi niiden ristiriitaisuuden takia, myös siksi, että epäillyillä on runsaasti tatuointeja. Tatuointeja pidetään Venäjällä yhä yleisesti rikollisen taustan tunnusmerkkinä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme