Mainos
Mainos

Arctic Sea -kohu jatkuu: Huhuja "salaisista neuvotteluista"

Teoriat mystisesti kateissa olleen Arctic Sea -rahtialuksen mahdollisesta aselastista eivät ole hälvenneet.

Tiedotusvälineissä on arveltu nimettömiin tiedustelulähteisiin viitaten, että laivan lastina olisi ollut varastettuja venäläisiä S-300-ohjuksia, jotka olisivat olleet matkalla Iraniin. Useat valtamediat, mm. Britannian yleisradioyhtiö BBC, sanovat saaneensa tietoja Israelin tiedustelupalvelun sekaantumisesta asiaan.

BBC:n lähteiden mukaan Israel ilmoitti Venäjälle, että laivassa kuljetetaan venäläisiä ilmapuolustusaseita Iraniin. Tämän jälkeen tarvittiin hieman aikaa pysäyttää kuljetus ilman, että asia tulisi julki.

Uskoa Israel-linkkiin on lisännyt israelilaisviestimissä julkaistu tieto siitä, että maan pääministeri Benjamin Netanjahu olisi tehnyt maanantaina salaisen vierailun Venäjälle. Netanjahun edustajat sanovat, että hän olisi kuitenkin vieraillut salaisessa kohteessa Israelin sisällä. Myös Venäjän pääministerinkanslia kiistää tiedon maiden salaisista neuvotteluista.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme