Mainos
Mainos

Argentiina sallii abortit raiskatuille

Argentiina sallii vastaisuudessa abortit raiskauksien uhreille. Korkeimman oikeuden historiallinen päätös syntyi tiistaina yksimielisesti. Tähän mennessä raiskauksen uhri on voinut saada abortin vain oikeuden päätöksellä. Vastedes lääkärille riittää valalla vahvistettu kirjallinen todistus uhrilta tai hänen asianajajaltaan.

Korkein oikeus tuki alemman asteen päätöstä, joka salli abortin 15-vuotiaalle. Tyttö oli tullut raskaaksi isäpuolensa raiskattua hänet.

Aiemmin raskaudenkeskeytys on ollut sallittu vain sellaisille uhreille, joilla on katsottu olevan mielenterveysongelmia.

Katolinen kirkko tuomitsee korkeimman oikeuden päätöksen. Se katsoo, että abortti on väärin, vaikka raskaus olisi saanut alkunsa raiskauksesta.

Abortin laillistamista ajavien ryhmien arvion mukaan maassa tehdään noin 700000 laitonta aborttia vuodessa. Noin kymmenen naista kuolee toimenpiteessä.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme